DELUCCA'dan Tarifler

De Lucca ile Çikolata Topları Nasıl Yapılır?

De Lucca ile Çikolata Topları Nasıl Yapılır?
Her aile üyesinin favori atıştırmalığı haline gelecek yepyeni tarif ile karşınızdayız. De Lucca’nın lezzetlerini sevenler için bu tarif o çok sevdiğiniz lezzeti ikiye katlayacak. Çikolata Topları için ihtiyacımız olacak malzemeler bisküvi, çikolatalı sos (dilerseniz çikolatayı benmari usulü ile eriterek de kullanabilirsiniz veya çikolatalı sos tarifimizi inceleyebilirsiniz.) ve tabii ki De Lucca! Bu tarifte De Lucca Kakaolu Fındık Kreması veya De Lucca Kakaolu Bisküvi kremasını kullanabilirsiniz.

Önce kullanacağınız bisküvileri bir blender yardımı ile ezin. Daha sonra yavaş yavaş De Lucca Kremasını ekleyerek blenderdan geçirmeye devam edin. Homojen ve yoğun bir kıvama gelene kadar karıştırın. Daha sonra karışımı blenderdan çıkarın, geniş bir kaba alın ve 15-20 dakika dinlenmeye bırakın. Karışımınızı arada bir kontrol etmeye dikkat edin, elinize alabileceğiniz bir yoğunlukta olması gerekiyor. Karışımınız yeterince bekledikten sonra bir yemek kaşığı yardımı ile elinize alın ve elinizle yuvarlayarak minik toplar haline getirin. Bu aşamada çikolata sosunuzu ya da erittiğiniz çikolatayı hazırda bulundurun. Yaptığınız çikolata toplarını, çikolata sosuna bandırın ve bir tepsiye dizmeye başlayın. Son aşamada dilerseniz üzerine süsleme, fındık, fıstık veya bisküvi kırığı serpiştirebilirsiniz. Çikolata toplarının olduğu tepsiyi buzdolabında 1-2 saatliğine soğumaya bırakın. Daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz.