Yapması kolay, tadı lezzetli bir tarifle geldik! isterseniz yazın dondurarak isterseniz oda sıcaklığında tüketebileceğiniz De Lucca Mozaik Pasta, iddialıyız ki bu yaz favori tatlınız olacak! Gelelim yapılışına…
Gerekli Malzemeler
- Kakaolu Fındık Kremalı De Lucca
- Sütlü veya bitter çikolata
- Kakao
- Toz Şeker
- Kaynar Süt
- Bisküvi
- İsteğe göre parçalanmış fındık veya ceviz içi
Isıya dayanıklı bir kaseye Kakaolu Fındık Kremalı De Lucca, kakao, şeker, çikolata alınır. Üzerine kaynar süt dökülüp pürüzsüz hale gelene kadar karıştırılır. Parçalanan bisküviler ve istenirse fındık veya ceviz eklenip bisküviler ezilmeden dikkatlice karıştırılır.
Baton veya ortası delikli bir kek kalıbına ya da kenarı yüksek bir tabağa strech film serilip karışım boşaltılıp düzleştirilir. Karışım oda sıcaklığına gelince buz dolabına alınıp en az 5-6 saat dinlendirilir. İsteğe göre buzlukta da bekletilebilir.
Afiyet Olsun!