Malzemeler:
Hamur için:
- 1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı fındık kreması
- 2 su bardağı un
- 1/4 çay kaşığı tuz
Kreması için:
- 1/2 su bardağı fındık kreması
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı dövülmüş fındık (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Fırını 180 derecede ön ısıtın ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Bir karıştırma kabında tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Fındık kremasını ekleyin ve iyice karıştırın.
- Unu ve tuzu ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur birleşene kadar karıştırın, ancak fazla yoğurmayın.
- Hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Hamurları hafifçe bastırarak kurabiye şeklini verin.
- Önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika veya hafif altın rengini alana kadar pişirin.
- Kurabiyeleri fırından çıkarın ve tamamen soğumalarını sağlayın.
- Kreması için, fındık kremasını ve pudra şekerini bir kasede iyice karıştırın.
- Soğuyan kurabiyelerin yarısının alt kısmına hazırladığınız fındık kremasını sürün. Diğer yarısını üzerine yerleştirin ve hafifçe bastırarak birleştirin.
- Üzerlerini isterseniz dövülmüş fındıkla süsleyebilirsiniz.
- Afiyetle tüketebilirsiniz! Fındık kremalı kurabiyelerinizi bir hava geçirmez kapta saklayarak tazeliklerini koruyabilirsiniz.
Bu tarif, fındık kremasının muhteşem lezzetini kurabiyelerle birleştirerek enfes bir tat elde etmenizi sağlayacak. Keyifli atıştırmalar!