Malzemeler:
Keki için:
- 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 200 gram toz şeker
- 4 adet yumurta
- 200 gram un
- 50 gram kakao
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 100 ml süt
Kreması için:
- 400 ml süt
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 200 gram fındık kreması (Nutella gibi)
- 200 ml krema (çırpılmış)
Üzeri için:
- 50 gram dövülmüş fındık
Yapılışı:
- Öncelikle keki hazırlamak için, tereyağı ve toz şekeri bir kapta iyice çırpın. Yumurtaların her birini iyice çırpın.
- Ayrı bir kapta unu, kakaoyu, vanilyayı, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın. Bu kuru karışımı, tereyağı karışımına ekleyin ve karıştırın.
- Sütü de ekleyin ve pürüzsüz bir kek hamuru elde edene kadar karıştırın.
- Kek hamurunu önceden yağladığınız bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika 180 derecede pişirin.
- Kek piştikten sonra oda sıcaklığında soğumasını bekleyin.
- Kreması için, bir tencereye sütü, toz şekeri, unu ve nişastayı ekleyin. Orta ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşan kremayı ocaktan alın ve fındık kremasını ekleyin. Karıştırarak fındık kremasını iyice eritin ve soğumaya bırakın.
- Ayrı bir kapta kremayı çırpın ve soğuyan fındık kremalı karışıma ekleyin. İyice karıştırın.
- Soğuyan keki ikiye kesin. İlk kek tabanını servis tabağına yerleştirin. Üzerine fındık kremalı karışımı dökün ve düzgün bir şekilde yayın.
- İkinci kek tabanını kremalı karışımın üzerine yerleştirin.
- Pastanın üzerini ve yanlarını kalan fındık kremasıyla kaplayın. Dövülmüş fındıkla süsleyin.
- Pasta dolapta bir süre dinlendirildikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun! Harika bir fındık kremalı pasta elde etmeniz dileğiyle!