DELUCCA'dan Tarifler

Fıstık Ezmeli Islak Kek Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı kakao
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 büyük yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı vanilin özütü
  • 1/2 su bardağı fıstık ezmesi
  • 1/2 su bardağı sıcak suIslatmak için:

Islatmak İçin:

  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilin özütü

Üzeri için (isteğe bağlı):

  • Pudra şekeri
  • Fıstık ezmesi

Yapılışı:

  1. Fırını 180 dereceye ısıtın ve kek kalıbını yağlayıp unlayın.
  2. Bir karıştırma kabında, un, toz şeker, kakao, kabartma tozu ve tuzu birlikte eleyin.
  3. Başka bir büyük kasede, yumurtaları çırpın. Ardından süt, yoğurt, sıvı yağ ve vanilini ekleyip iyice karıştırın.
  4. Kuru malzemeleri yavaşça ıslak karışıma ekleyin ve karışım homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın.
  5. Son olarak, fıstık ezmesini ekleyin ve karıştırın.
  6. Sıcak suyu ekleyerek hamuru bir kez daha karıştırın. Hamur oldukça sıvı olacak, bu normaldir.
  7. Hazırladığınız hamuru yağladığınız kek kalıbına dökün ve fırında 30-35 dakika pişirin.
  8. Kek fırından çıktıktan sonra, süt, toz şeker ve vanilin özütünü karıştırarak hazırladığınız şerbeti üzerine dökün. Kekin şerbeti iyice çekmesi için oda sıcaklığında soğumasını bekleyin.
  9. Soğuyan keki dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Üzerine pudra şekeri serpebilir ve isterseniz fıstık ezmesiyle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!