Malzemeler:
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı kakao
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 2 büyük yumurta
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı vanilin özütü
- 1/2 su bardağı fıstık ezmesi
- 1/2 su bardağı sıcak suIslatmak için:
Islatmak İçin:
- 1/2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilin özütü
Üzeri için (isteğe bağlı):
- Pudra şekeri
- Fıstık ezmesi
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtın ve kek kalıbını yağlayıp unlayın.
- Bir karıştırma kabında, un, toz şeker, kakao, kabartma tozu ve tuzu birlikte eleyin.
- Başka bir büyük kasede, yumurtaları çırpın. Ardından süt, yoğurt, sıvı yağ ve vanilini ekleyip iyice karıştırın.
- Kuru malzemeleri yavaşça ıslak karışıma ekleyin ve karışım homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın.
- Son olarak, fıstık ezmesini ekleyin ve karıştırın.
- Sıcak suyu ekleyerek hamuru bir kez daha karıştırın. Hamur oldukça sıvı olacak, bu normaldir.
- Hazırladığınız hamuru yağladığınız kek kalıbına dökün ve fırında 30-35 dakika pişirin.
- Kek fırından çıktıktan sonra, süt, toz şeker ve vanilin özütünü karıştırarak hazırladığınız şerbeti üzerine dökün. Kekin şerbeti iyice çekmesi için oda sıcaklığında soğumasını bekleyin.
- Soğuyan keki dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Üzerine pudra şekeri serpebilir ve isterseniz fıstık ezmesiyle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!